8.9/10

Merkenaanbod bij Onpaarschoenen.nl!

Hieronder ziet u een selectie van de merken die wij hebben. Gezien ons concept hebben wij een gigantisch aanbod en scala aan merken. Helaas hebben we niet altijd veel aanbod en is het soms erg summier. Hieronder een selectie van de merken die wij hebben. Dit kan in de loop van de tijd uiteraard veranderen. 

Durea
De historie van Durea gaat terug tot het jaar 1939. Toen begon Petrus van Drunen voor zichzelf. Zijn bedrijf doopte hij tot Van Drunen’s Schoenfabriek N.V. Nadat de fabriek tijdens de oorlog stillag, werd in 1946 de draad weer opgepakt. De zoons van Peter kwamen in het bedrijf en in 1948 volgde de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel onder de naam Durea B.V. In de jaren die volgden, groeide het bedrijf gestaag en breidde het regelmatig uit.

Naast een mooie groei van het bedrijf en de perikelen die daarmee samenhangen, bleven kwaliteit en pasvorm de boventoon voeren. Vakbladen en inkooporganisaties prezen Durea dan ook meermaals om hun goede producten. De productie liep door de jaren heen op van wekelijks 90 paar schoenen in 1948 tot jaarlijks 71.000 paar in 1987. De magische grens van 100.000 paar bereikte Durea in 1993. Inmiddels verlaten jaarlijks zo’n 225.000 paar damesschoenen van hoge kwaliteit de Durea fabriek. Uiteindelijk gaat het ook wel eens mis en komt het voor dat er Durea Onparen ontstaan, deze komen gelukkig in dat geval bij ons terecht, waardoor we een mooi aanbod hebben van dit merk. 

Timberland
Timberland is opgericht door de familie Swartz en is ontstaan uit de Abington Shoe Company. Oprichter Nathan Swartz begon in 1918 aan zijn carrière als schoenmaker en werd in 1952 mede-eigenaar van de Abington Shoe Company in Abington, Massachusetts. In 1955 werd hij de volledige eigenaar van dit bedrijf en besloot hij zijn zoons hierin te betrekken. Waar het bedrijf zich eerst slechts op één verdieping van een gebouw bevond, wist het later het hele gebouw in gebruik te nemen. Zo begon de organisatie langzaamaan steeds groter te worden. Vandaag de dag worden er naast schoenen ook diverse andere producten uitgebracht onder deze merknaam, zoals kleding en tassen.

Het bekendste product van Timberland is de halfhoge stevige leren veterschoen, die door zowel mannen als vrouwen gedragen kan worden en in verschillende kleuren wordt uitgevoerd. Deze kenmerkende Timberlandschoen werd in 1973 op de markt gebracht. De technologie die werd toegepast om deze schoen waterdicht te maken was vernieuwend. Indertijd kon het bedrijf zich nog geen testlaboratorium veroorloven en om die reden bracht Sydney Swartz, naar eigen zeggen, op een zekere vrijdagmiddag een prototype van de eerste Timberlandschoen mee naar huis. Eenmaal thuis stopte hij het exemplaar in een emmer met water. Omdat de schoen bleef drijven, maakte hij hem zwaarder door er dingen in te stoppen. Zo liet hij hem een heel weekend liggen om vervolgens te kijken op welke plekken de schoen vochtdoorlatend bleek. Naar aanleiding van deze test werd de waterdichtheid verbeterd.

Gabor
Gabor is een familiebedrijf uit Zuid-Duitsland en is al sinds 1949 een toonaangevende schoenfabrikant. Gabor is het bekendste merk voor damesschoenen in Duitsland en groeit ook in Nederland. Gabor schoenen combineren modetrends met een uitstekende pasvorm en kwaliteit voor een scherpe prijs.  

Comfortabele damesschoenen
Geen enkele damesvoet is hetzelfde. Daarom combineert Gabor mooie en modieuze schoenen met een hoge mate van comfort. Het merk biedt tussenmaten (halve maten), extra wijdte voor de tenen of bal van de voet en zelfs een speciale kuitwijdte voor laarzen. Strikte kwaliteitscontroles zorgen voor de perfecte afwerking van elke damesschoen die de fabriek verlaat.

Ecco
Sinds het merk ECCO in 1963 het licht zag, vindt ECCO het zaak om mooie schoenen te maken die vooral comfortabel zijn. Alleen een tekentafel is hiervoor niet voldoende, daarom heeft ECCO naast designers ook eigen fabrieken en leerlooierijen. Eén paar schoenen gaat door 220 mensenhanden voor hij uiteindelijk in de winkel terecht komt.

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, is het credo van menig fashionista. Liefhebbers van ECCO weten echter dat een prachtige schoen ook lekker kan zitten. In 1963 richtte de Deense Karl Toosbuy het merk ECCO op, met als kernwaarde ongeëvenaard comfort. En hoewel dat woord lange tijd geassocieerd werd met ‘ouderwets’, is het eigenlijk heel simpel: elke schoen moet lekker zitten. Om deze belofte waar te kunnen maken, heeft ECCO alles in huis om schoenen zo comfortabel mogelijk te maken. Van het leer tot de voering en zolen: alles wordt in eigen beheer ontwikkeld. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de tweede generatie en er wordt nog steeds met dezelfde toewijding aan nieuwe collecties gewerkt.

Alle vier de leerlooierijen van ECCO voldoen aan de hoge eisen wat betreft milieuvriendelijkheid, arbeidsomstandigheden. Dit zorgt voor kwalitatieve stukken leer, nubuck en suède, die vervolgens vervaardigd worden tot schoenen, tassen en kleine lederwaren. Inmiddels is er zelfs door externe partijen vraag naar ECCO-leer en wordt ongeveer 50% van al het leer ontwikkeld voor externe klanten, waaronder diverse bekende modehuizen.

Wanneer de prachtige stukken leer verwerkt zijn tot ‘uppers’, de bovenkant van de schoen, is de zool aan de beurt. De belangrijkste techniek die ECCO in huis heeft is het Directe Injectie Proces. Er wordt een mal onder de upper geplaatst, waar schokabsorberend materiaal in gegoten wordt. Wanneer dit opdroogt, vormt dit materiaal een flexibele, duurzame zool die bevestigd is zonder lijm of stiksels. Het comfort wordt versterkt door naar de voet gevormde leesten en uitneembare inlegzolen met een luchtcirculatiesysteem. Is een techniek niet in huis, dan wordt hij ontwikkeld of ECCO gaat een samenwerking aan met een expert. Zo is een groot deel van de collectie voorzien van Gore-Tex technologie, waardoor de schoenen waterproof zijn. Kortom: een ECCO-schoen is niet zomaar een schoen, het is letterlijk het resultaat van onderzoek en technologie om de meest comfortabele, duurzame schoen te maken. Net zoals Karl Toosbuy 54 jaar geleden begon.

Wolky
Trek een paar Wolky’s aan en je merkt meteen: voeten houden van Wolky. Comfort is het uitgangspunt. 
Met een anatomisch gevormd voetbed en een doordacht ontwerp van leest en pasvorm, maar ook volop aandacht voor styling en kleur, een afgewogen materiaalkeuze en een gedegen afwerking. Wolky gaat al meer dan vijfendertig jaar voor kwaliteit. En staat voor langdurig plezier van een modieuze schoen met een herkenbaar design en dito comfort.

OER-HOLLANDS FAMILIEBEDRIJF
Wolky is een oer-Hollands familiebedrijf dat sinds 1982 een uitgebreide collectie damesschoenen heeft opgebouwd: van sandalen, schoenen en pumps tot klompjes en laarzen. Voor heren is daar een speciaal label aan toegevoegd: Cloud 9.
Tot ver buiten de landsgrenzen heeft Wolky een goede naam opgebouwd en met meer dan 2000 verkooppunten wereldwijd vinden de schoenen hun weg naar consumenten van alle denkbare nationaliteiten.